KIRJA Reiss Motivation Profile. Mikä sinua motivoi?

Kuvaus

Tässä kirjassa psykologian professori Steven Reiss kertoo tutkimusryhmänsä kanssa kehitetyn uuden motivaatioteorian taustasta, tutkimuksesta sekä teoriaan pohjaavan Reiss Motivation Profile® (RMP, suomeksi Reiss Motivaatioprofiili) kehittämisestä ja hyödyntämisestä.

Vuonna 1995 aloitettujen empiiristen tutkimusten tuloksena syntyi tieteellinen ja validi 16 perustarpeen persoonallisuus- ja motivaatioteoria. Nämä 16 perustarvetta motivoivat kaikkia ihmisiä, mutta niiden voimakkuus on yksilöllistä. Reissin teorian mukaan kaikilla on yksilöllisten perustarpeiden hierarkia, jossa vahvojen ja heikkojen perustarpeiden, ydinarvojen, merkitys korostuu. Ennen Reissin tutkimusta yhdessäkään psykologisessa tutkimuksessa ei oltu pystytty ottamaan huomioon sekä kaikille yhteisiä tarpeita että niiden yksilöllisiä eroja.

Koska elämän perustarpeet johtuvat vahvasti geeniperimästämme, ne ovat suhteellisen pysyviä läpi koko elämän. Niitä voidaankin kutsua elämän perustarpeiksi, joiden tuntemus tarjoaa pitkäjänteistä apua päätösten tekoon erilaisissa valintatilanteissa. Itsensä johtaminen on pyrkimystä tärkeimpien tarpeiden riittävään ja tasapainoiseen tyydyttämiseen. Siinä onnistuminen tuottaa kestävää arvopohjaista onnellisuutta, joka on eri asia kuin hetkellinen “tuntuu hyvältä” -onnellisuus.

Steven Reissin tutkimusryhmän kehittämä Reiss Motivation Profile® (RMP) on diagnostinen persoonallisuusanalyysissä käytetty työkalu, jota voidaan hyödyntää moniin tarkoituksiin esimerkiksi henkilökohtaisessa kehittymisessä, johtamisessa, opintojen ohjauksessa, urasuunnittelussa ja urheiluvalmennuksessa. Suomessa RMP on ollut käytössä vuodesta 2012 lähtien ja sen suosio on jatkuvassa kasvussa. Moni motivaatioprofiilinsa tehnyt on kokenut saavansa RMP:stä uutta hyödyllistä tietoa omista tärkeimmistä motiiveistaan, joiden avulla he voivat helpommin pysyä motivoituneina haastavissakin tilanteissa.

Lisätiedot

Paino0.5 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “KIRJA Reiss Motivation Profile. Mikä sinua motivoi?”
Hinta sisältää postituskulut ja arvonlisäveron.

35,00